sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Virtuaalihevosen ruunaamisesta

Olen ehkä vähän törppö, mutten ole tajunnut sitä ideaa, millä virtuaalihevonen ruunataan. Tällaista päätöstä on vähän hankala perustella esimerkiksi käsiteltävyydellä, sillä kuka tahansahan pärjää virtuaalihevosensa kanssa, oli se kuinka hurja ihmissyöjä tahansa.

Yleensä kasvattaja ei edes anna oikeutta kasvattinsa "omistajalle" ruunata kasvattiaan ilman jälkeläisiä. Ruunaamisen ymmärtäisin, jos hevonen olisi esimerkiksi suvullisesti sellainen, jota ei toivota käytettävän jalostuksessa -toisaalta, miksi joku kasvattaja teettäisi tällaisen varsan?

Ainoat järkeenkäyvät syyt nyt äkkiseltään virtuaalihevosen ruunaamiselle keksin joko kilpailutulosten perusteella -hevonen on tehnyt ennennäkemättömän huonon kilpailu-uran-, (tässä kohtaa tulee taas se jalostusarvo, eli onko hevosella suvullisesti jalostusarvoa kilpailutuloksista huolimatta..) tai sitten mikäli se myydään esimerkiksi ratsastuskouluun (realistisuus), toisaalta ratsastuskoulussakin varmasti kuka tahansa pärjää ihmissyöjäpikseliponille, joka ehkä kannattaisi ruunata käsiteltävyyden parantamiseksi.

Keksiikö joku parempia ja vedenpitävämpiä syitä virtuaalihevosen ruunaamiselle?

1 kommentti:

Gin kirjoitti...

Pintabian-jalostuksessa (oikeassa sellaisessa) syntyy 50% yksivärisiä hevosia, jotka eivät kelpaa pintabianeiksi eivätkä oikein muuksikaan. Eli niillä ei ole minkäänlaista jalostusarvoa. Meillä Ionicissa on aina joskus syntynyt tällaisia tapauksia, noin niinkuin realistisuuden vuoksi ja ne on ruunattu. Lisäksi meillä syntyy aina silloin tällöin kaikenmoisia hassuja risteytyksiä, jotka ruunataan siltä varalta että jos myyn ne joskus, niin kukaan järjen jättiläinen ei käytä niitä jalostukseen. Ja yksi ahaltek-ori ruunattiin, koska se oli niin pahapäisestä suvusta... Että onhan noita syitä, miten hyviä ne ovat virtuaalimaailmassa, sitä en tiedä, mutta kaikki ruunatut ovat olleet omia kasvatteja niin että sama se kai on mitä niille tekee.