lauantai 8. marraskuuta 2008

Tulevaisuuden suunta virtuaalimaailmassa?

Olen saanut hirmuisesti apua viime aikoina eri muodoissa virtuaalimaailmassa, vaikka käsitys yleisesti onkin, että virtuaalimaailmassa ei mitään saa ilmaiseksi. Viime päivinä kuitenkin olen saanut yllättäviltäkin tahoilta apua, esimerkiksi kuvien kanssa, ja tarjoutuipa esimerkiksi Vilma kirjoittelemaan luonteita hevosilleni, ihan ilmaiseksi.

Toivottavasti tämä olisi suunta tulevaisuuden virtuaalimaailmassa, auttaminen ihan ilmaiseksikin. Olen ollut huomaavinani muutenkin, että hevostalli.netin foorumilla lahjoitellaan nykyään jatkuvasti varsin hyvälaatuisiakin kuvia muiden käyttöön. Sen sijaan tekstejä ei liiemmin koskaan ole lahjoiteltu, enkä yhtään ihmettele, miksi. Ainakin omasta mielestäni tekstien kirjoittaminen virtuaalihevosille on aikaavievää ja onnetonta touhua. Omat luonnekuvaukseni tuppaavat aina olemaan sitä samaa rataa, hevoset ovat luonteiltaan saman tyyppisiä ja konemaisia. Tietysti tykkäisin, että omilla hevosillani on omakirjoittamat luonteet, jotta ne sopivat varmasti luonteidensakin puolesta jalostukseen. Aina ei vain aika riitä kirjoittelemaan, joten Immortelle Parkista (ikävä kyllä) löytyy aika paljon hevosia, joilla ei ole itse kirjoittamani luonne.

Kyllä vain sydäntä lämmittää, kun ihmiset tarjoavat apuaan. Joskus melkein tuntuu jo pahalta, jos joku auttaa liikaa. Tulee sellainen olo, että repii toisen riekaleiksi kuin haaskalintu. Toisaalta, jos itselläni olisi mahdollisuus kuvata, kuvaisin varmasti muillekin ja mahdollisimman paljon.

Jospa tämä virtuaalimaailma olisi pikkuhiljaa muuttumassa vähemmän pingottavaksi paikaksi, jossa arvossa olisi ennemminkin hyvin suunniteltu ja toteutettu työ, ja tämä kilpailukeskeisyys (josta juontaa nämä kuvien "myyntitopicit") saisi pikkuhiljaa väistyä...

1 kommentti:

Marjaana kirjoitti...

Voi kun näin oikeasti kävisi.. voisi itsekin edistää hyvää asiaa ja auttaa ihmisiä ilman palkkaa..

Taitaa jäädä puheeksi kuitenkin.. sitä on kai liikaa tottunut tähän menoon että kaikki on tehtävä itse jos ei tarjoa palkkaa. Ehkä siitä voisi vielä vieroittautua irti?