torstai 7. elokuuta 2008

Blogeista lätinää

Tässä päivänä muutamana olen mietiskellyt blogien tarkoitusta. Osalla blogit käsittelevät aiheita, jotka kiinnostavat heitä, eivät niinkään virtuaaliharrastusta heidän omalla kohdallaan. Eli ihan asiatekstiä, jolla he pyrkivät herättämään ajatuksia ja keskustelua. Osalla taas enemmän, kuten itselläni, nämä käsittelevät tallin päivityksiä ja uutisoivat tapahtumista.

Viime päivinä olen kuitenkin huomannut, että hyvin harva edes lukee toistensa blogeja. Tai jos eivät itse bloggaa, eivät varsinkaan lue muiden blogeja. Kommentteja blogiteksteihinsä saa harvoin, ja kommentteihin muiden blogeissa ei pahemmin vastailla. Edes VRL:n Vippoksen korvannutta blogia ei kommentoida eikä se tunnu saaneen juurikaan kannatusta.

Ketä varten me oikeastaan pidämme näitä blogeja?

Omaan blogiini ei ole kommentoitu viimeiseen kuukauteen ollenkaan. Tämä seikka ei minua sinänsä häiritse, mutta välillä mietin, jos tänne laitan jonkun ilmoituksen (esim. Parkin tuleva tauko), lukeeko sitä kukaan vai jääkö se täysin huomiotta?

Blogibuumi heräsi hyvin nopeasti Ionicin blogien myötä, mutta sammui vähintään yhtä nopeasti. Itse seuraan tällä hetkellä noin kymmentä blogia, joissa viimeisen kuukauden sisällä on ehkä kolmessa - neljässä tehty päivityksiä tai uusia tekstejä.
Itsellä ei ole bloggaaminen säännöllistä eikä päivittäistä, joinain päivinä kirjoitan taas monta aihetta, yleensä tallin tapahtumista. Nämä tekstit eivät tietenkään kiinnosta edes itseäni myöhemmin.
Itselleni tämä on vain se helpoin ja nopein tapa tiedottaa muulle kansalle, että elossa ollaan ja vielä porskutetaan.

2 kommenttia:

Magnetie kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Kyllä tätä blogia luetaan ja ahkerasti luetaankin :) Niitä harvoja oikeasti aktiivisia virtuaaliblogeja.

Mutta haluaisin korjata tuota käsitystä meidän aloittamasta blogi-innostuksesta. GA:n blogi nimittäin aloitti jo viime vuoden puolella eikä tosiaan räjäyttänyt tuolloin kenenkään tajuntaa. Hiljakseen sitä päiviteltiin alkuvuosikin muutaman postauksen kuukausivauhtia, mutta se Meepun blogi taisi olla SE JUTTU, joka teki blogeista kuumaa kamaa. Ja siinä rytäkässä yhtäkkiä paljastui muitakin blogeja, jotka olivat olleet olemassa jo aikaisemminkin, eivät vain niin aktiivisina ja yleisessä tiedossa olevina.

Harmillista kuitenkin että blogivillitys loppui niin lyhyeen, toisaalta se oli kyllä ennustettavissakin. Näinhän liki kaikille muoti-ilmiöille käy, ennemmin tai myöhemmin. Akanat karsiutuvat, jyvät jäävät jäljelle.