torstai 9. lokakuuta 2008

KERJ: TOP-5 virheet anomuksissa ja tuloksissa

KILPAILUANOMUKSET

Top 5 virheet kilpailuanomuksissa:

1. Tulostensaantitapa puuttuu
  • KERJ:n sivuilla on kilpailusäännöissä selvä maininta, että kutsusta täytyy löytyä tulostensaantitapa. Se voi olla joko lyhyt arvonta, suhteutettu arvonta tmv. Maininta, että tulokset arvotaan puolueettomasti arvontakoneella ei riitä. Tämä siksi, ettei kilpailijoiden tarvitse tarkistaa VRL:n sivuilta tulostensaantitapaa.
2. Luokkien määrityksissä on häikkää
  • Esim. jos järjestetään CCI/CIC2-tason luokka, täytyy erikseen mainita, onko luokka avoin hevosille vai poneille. CCI/CIC2-tasolla hevosille ja poneille on eri radat. Pitkät luokat eivät milloinkaan ole avoinna poneille, eivätkä mitkään luokat CCI/CIC3-tasolta lähtien.
  • Porrastetuissa kilpailuissa on omat määräyksensä tasojen suhteen. Yli 148 senttiä korkeat hevoset saavat kilpailla vapaasti. 140-148 senttiä korkeat ponit ja hevoset voivat kisata korkeintaan CCI/CIC1 -luokkaa, muttei pitkiä luokkia. Alle 140 senttiä korkeat ponit saavat kisata korkeintaan Helppoon luokkaan saakka.
3. Osallistujamäärät ovat virheelliset
  • KERJ:n kisoissa ei koskaan milloinkaan ikinä voi yksi hevonen osallistua kuin yhteen luokkaan. Tämä lajin luonteen vuoksi. Koskee myös seuroille suunnattuja etuuksia.
  • Hevosten määrää / ratsastaja ei nykyään enää rajoiteta.
4. Vastuuhenkilö tai vastuuhenkilön sähköpostiosoite puuttuu
  • Ei riitä, että osallistumismaili löytyy, sillä joissain tapauksissahan vastuuhenkilö on eri kuin kisapostin vastaanottaja.
5. Kilpailupäivä tai VIP on kutsussa eri kuin kilpailuhakemuksessa tai kutsun osoite on virheellinen

Saattaa vaikuttaa simputtamiselta, jos hylkään jonkin tällaisen "pikkuvirheen" takia, mutta minun on vedettävä tiukkaa linjaa tasapuolisuuden vuoksi. En voi hyväksyä kilpailuja, joiden kutsuissa on pienikin häiriö, sillä sitten joutuisin alkaa hyväksymään kutsuja, joissa on yhä enemmän ja enemmän virheitä.

Eikä tietenkään ole maata kaatavaa, jos kutsut eivät heti pääse kalenteriin, sillä päivitän yleensä vähintään kerran päivässä jonon tyhjäksi. Koska KERJ:n kilpailuja järjestetään muutenkin melko vähän, olisi kiva, jos voisin enemmän kutsuja päästää läpi. Tänään en voinut hyväksyä 7:stä hakemuksesta kuin kaksi, joka on mielestäni todella vähän.

TULOKSET

Top 5 virheet lähetetyissä tuloksissa:

1. Tulisielu.netin arvontakoneiden puuttuessa olen hylännyt paljon hakemuksia, joissa ei ole merkitty muita sijoituksia kuin sijoittuneet. Joka ikisen ratsukon edessä on oltava numero, jolla hevonen on sijoittunut.
2. Luokkien määritteissä on virheitä. Luokkien määrityksissä on oltava luokan taso sekä tulostensaantitapa. Muodolla ei ole väliä. Nämä tiedot eivät mene tietokantoihin, mutta ovat kilpailijoita varten.
3. Tuloksissa on kummallisia niihin kuulumattomia erikoismerkkejä. Muutoin erikoismerkit eivät häiritse, sillä tietokantoihinhan menee tulokset ratsastajan VRL-tunnuksen perusteella sekä hevosen VH-tunnuksen perusteella (+seuralyhenteen perusteella), mutta jos sotkua on jossain tunnuksessa, ei tuloksia voida lähettää.
4. Jokainen ratsukko on tuloksia ilmoittaessa oltava omalla rivillään. Tyhjiä rivejä ei tule jättää.
5. Tulossivu ja kutsusivu eivät täsmää.

Tulosten lähettämisessä ollaan pääsääntöisesti tarkempia kuin kilpailuanomuksissa, eikä tuloksia tarvitse kovinkaan usein hylätä. Itsellenikin tietysti on tapahtunut muutamia virheitä näin "aloittelijana", ja olen niistä pahoillani. Kaikille sattuu inhimillisiä virheitä, mutta varsinkin kutsuja hyväksyessä / hylätessä tuntuu pahalta hylätä sama kilpailuanomus yli kolme kertaa peräkkäin ja joka kerta hylkäyssyyhyn kirjoittaa samat asiat.

Ei kommentteja: