maanantai 18. tammikuuta 2010

"Hardcore" -fwb-suku

Talliin asteli 6-vuotias FWB-tamma Offbeat Mims, oikeastaan aikalailla heräteostoksena tuo tamma tuli, mutta tykästyin sen emän sukuun. Sukuselvitystä aloittaessani en todellakaan tiennyt, mihin olin ryhtymässä, mutta sivuja vilkaistessa se selviää.

Tarpeeksi kun tonki, huomasi myös, että virtuaalihistorian alkuaikojen hevoset eivät todellakaan olleet mitään puhtaita tapauksia. Eeeieie. Punikin Dothonion, päistärikkö fwb-tamma on oikeastaan risteytys. Tamma vaikutti 2002-2003. Sen isä on Quieron täysiverikasvatti ja emä appaloosa. Päätin kuitenkin, että Offbeat saa kulkea FWB:nä siitä huolimatta. Läheskään kaikkien nykyhevosten sukuja ei kotikonstein voi noin kauas tonkia, sitäpaitsi esimerkiksi suomenhevosenkin kohdalla kantakirja suljettiin vasta 1900-luvun alussa, joten suomenhevosenkin suvusta saattaa kauas tonkimalla löytyä (ja löytyykin) risteytyksiä.

Väriltään tämä tammani on ruunivoikko. En tiedä, mikä sen väri todellisuudessa olisi, sillä suvusta löytyy runsaasti kimoja, ruunikoita, mustia ja rautiaita hevosia. Tein kuitenkin nopean päätelmän isän ollessa voikko ja emän ruunikko, että Offbeatista tulisi ruunivoikko.

Muutoin ei virtuaalirintamalle kuulu oikein mitään. En jaksa nyt oikein keskittyä mihinkään tiettyyn asiaan, joten rennosti ja pingottamatta vain eteenpäin!

2 kommenttia:

Gin kirjoitti...

Onpas todellakin sukua tammalla. Upea! Kaikki nuo vanhat liinulaiset ja muut... Ja hei, OG Charmiankin sieltä löytyy. Charmian on virtuaalimaailman ensimmäisen virallisen RBSH:n, tamma BDJ Carinellan isä. Ja vuosi oli vissiin 2002?
Äläkä huolehdi siitä, että suvusta pompahtaa esille jotain epämääräisempää, kuten tämä appaloosaristeytys. Näitä on muitakin, noilta ajoilta periytyy jokin morgan-risteytys, jota käytettiin ihan komeasti pv-jalostuksessa ja budjonnytamma nimeltä Equibatana vaikutti myös jossain määrin joskus. Entivanhaan oltiin vähän ennakkoluulottomampia eikä niin pilkuntarkasti kaikkia jalostusohjesääntöjä noudatettu.

Aavi S. (VRL-1354, KaRa) kirjoitti...

Ajattelinkin, että tämä tamma kiinnostaisi sinuakin. :)

Melkoista ajatella, että virtuaalimaailman ailahtelevuudesta huolimatta tamman suku jatkuu lähes katkeamattomana (kiitos web.archivelle) ainakin vuoteen 1999, 11 vuoden päähän! Ainakin eeeieeeeee. englantilaistamma Beauty Queen Dancin' on syntynyt 01.10.1999, sivut ovat tosi hitaat sillä ovat sijainneet expagessa. Minulle tuli myös yllätyksenä nämä ulkolaiset hevoset sukutaulussa (ainakin niin oletan), kuten eeeeeei. ja eeeeeei. Olen tosin hieman hämilläni, sillä en uskonut tuolloin olevan vielä "yhteistyötä" ulkolaisten tallien kanssa, ja ainakin esim. Tango xx on ilmoitettu syntyneeksi 1996.

Olen hyvin ylpeä uudesta tammastani. :)